Sari la conținut
Van Gogh
Van Gogh

Van Gogh 1853 – 1890

În timpul vieţii, Van Gogh a vândut un tablou şi acesta în familie. Nu avea pic de talent şi ştia asta. A continuat să picteze pentru că asta-l făcea fericit. A finalizat peste 800 de tablouri şi da, este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori din istorie.

Elvis Presley
Elvis Presley

Elvis Presley 1935 – 1977

Replica primită de Elvis Presley în 1954 după un concert: “Nu vei ajunge nicăieri fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane”. Ulterior a fost concediat :).

Ludwig van Beethoven
Beethoven

Ludwig van Beethoven 1770 – 1827

Profesorii lui Beethoven l-au considerat fără nicio şansă. Fiind surd, a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale.

Einstein
Einstein

Albert Einstein 1879 – 1955

Einstein, nu a vorbit până la 4 ani, nu a citit pana la 7, descris ca “încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti” a fost exmatriculat pierzând admiterea la Poli. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină matematică.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe 1926 – 1962

Era prin 1944 când Norma Jean a ascultat cuvinte ca “Mai bine ai învăţa să fi secretară sau ţi-ai găsi un soţ”, cuvinte adresate de Emmeline Snively (directoarea agenţie de moddeling). Ulterior Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Cine-i Emmeline Snively?

Winston Churchill
Winston Churchill

Winston Churchill 1874 – 1965

Winston Churchill, a rămas repetent în clasa a 6-a şi a fost înfrant de fiecare dată când a candidat. La 62 de ani a devenit Prim ministru. Scria mai târziu: “Never give in, never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small, large or petty – never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up.”

Sigmund Freud
Sigmund Freud

Sigmund Freud 1856 – 1939

Când şi-a prezentat ideile pentru prima oară, Sigmund Freud a fost huiduit. Nu s-a oprit din scris.

Charles Darwin
Charles Darwin

Charles Darwin 1809 – 1882

A renunţat la cariera în medicină iar tatăl sau i-a spus: “Nu-ţi pasă de nimic, doar prinzi câini şi şobolani.” În biografia lui a spus: “Am fost considerat de tatal meu şi de toţi profesorii ca un baiat foarte obişnuit, chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă.” A fost Charles Darwin, cu siguranţă a evoluat.

Charlie Chaplin
Charlie Chaplin

Charlie Chaplin 1889 – 1977

Pantomima lui Charlie Chaplin a fost iniţial refuzată de studiourile din Hollywood. Atunci a fost considerată un nonsens.

Michael Jordan
Michael Jordan

Michael Jordan 1963

Fiind dat afară din echipa de basket a liceului, Michael Jordan spunea ulterior: “Am eşuat de nenumarate ori în viaţă. De aceea am reuşit.”

9 comentarii
 1. cioky

  si nu s-a terminat inca…oameni cu valoare sunt si vor mai fi :)

  Răspunde-i
 2. ramona

  acest articol trebue sa il citeasca cei pesimisti
  FOARTE FRUMOS

  Răspunde-i
 3. Foarte interesant acest articol.

  Răspunde-i
 4. @Velvet pe asta nu o ştiam :)

  Răspunde-i
 5. Velvet

  Claude Monet a cumparat plopii pe care ii picta “in plein air”, pentru ca primarul vroia sa-i taie si artistul nu mai avea posibilitatea de a-i surprinde pe panza, in diferite anotimpuri. Deci da, pasiunea nu cunoaste limite.

  Răspunde-i
Lasă un comentariu